Att bo som student hos K2A

K2A erbjuder moderna, yteffektiva och hållbara studentbostäder Lund i söder till Kiruna i norr.

Se våra lediga bostäder just nu

Är du på jakt efter en studentbostad?

För att göra en intresseanmälan loggar du enkelt in på Mina Sidor via knappen i toppmenyn och väljer “För sökande”. Här loggar du in med antingen Bank-ID eller ditt personnummer och det lösenord vi har skickat till dig via mejl.

Sveriges grönaste studentbostadskö
Från att du är 16 år kan du ställa dig i kö för våra studentbostäder, även om du inte vet vilken ort du kommer att plugga på. Fördelen med en enda kö är att du kan få lägenhet oavsett var du kommer in!

K2A bygger hållbara lägenheter med kvalitativa materialval och erbjuder dig en kundnära förvaltning i toppklass. Vi är oerhört måna om att du ska trivas hos oss och vilja bo kvar hos oss länge. Vi har pratat med studenter, tagit del av undersökningar och gjort studiebesök för att ta reda på hur studenter vill bo och vad som är viktigast när det gäller planering och placering. Den kunskapen använder vi när vi bygger studentbostäder. Visste du också att den tid du bor i studentlägenhet hos oss kan tillgodoräknas som kötid för en vanlig hyresrätt? Du behåller alltså din plats i vanliga kön under tiden du bos i K2A:s studentlägenhet. Allt du behöver göra är att aktivera din köplats i vår hyresbostadskö på Mina sidor.

Du som står i vår bostadskö måste uppdatera din köplats minst en gång per år. Var det länge sedan du loggade in kan du göra det här.

Har du frågor till oss?
Då går du in under Kundservice i huvudmenyn. Där kan du läsa vanliga frågor och svar.

Modernt och smart

Många studenter drömmer om ett eget kök och egen tvättmaskin. Generellt kan man säga att full funktionalitet står högt på önskelistan, och det är inte alls omöjligt. Vi erbjuder fullvärdiga kök med ordentligt bänkutrymme och rejäl kyl och frys. Många lägenheter har även egen tvättmaskin. 

Nära campus

Funktion, planlösning och läge är viktigt. Därför utmanar vi oss hela tiden i att skapa lägenheter med riktigt smart planering. Vi bygger studentbostäder på eller i anslutning till campus och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Sundsvall, Uppsala, Lund, Gävle, Växjö, Umeå, Kiruna och Örebro. 

Attraktiva hyror

Genom att arbeta med robusta och hållbara material, förvalta bostäderna i egen regi, erbjuda studentboenden nära campus och renovera smart kan vi erbjuda hyror som matchar plånboken under studentåren. Vi kommer göra allt vi kan för att du som boende ska trivas med oss!

Dags att börja plugga?

Du kan ställa dig i vår kostnadsfria bostadskö redan innan du blivit antagen till den utbildning du sökt. Vår bostadskö är rikstäckande så även om du skulle bli antagen till ett universitet eller en högskola på annan ort så kan du använda dina köpoäng.

Vi har samlat alla viktiga datum kopplat till antagningsbeskedet här.

Uthyrning pågår
Karlstad Studentboende

Ukulelen, Forest Hill

Högklassigt studentboende med 248 bostäder intill Karlstads Universitet

Läs mera
Uthyrning pågår
Luleå Studentboende

Polstjärnan

199 nybyggda studentbostäder mitt på campus i Luleå

Läs mera
Uthyrning pågår
Sundsvall Studentboende

Västern

238 nyproducerade studentbostäder intill Mittuniversitetets campus

Läs mera

Frågor & svar

Här får du svar på de vanligaste frågorna om våra studentbostäder.