Att bo hos K2A är smidigt ur många aspekter. Vi har Bovärdar vars ansvar är att hjälpa dig vid eventuella problem i din lägenhet. För att göra en felanmälan loggar du in på Mina sidor och klickar på felanmälan. Här beskriver du felet samt laddar upp eventuella bilder som förklaring. Du kan följa din felanmälans status på Mina sidor. Du kan även felanmäla exempelvis trapphuset, miljörummet eller andra gemensamma ytor.
Vi har olika prioritet på felanmälningarna som du kan se nedan.
Vid akuta ärenden på kvällar och helger ska du kontakta jouren.
Innan du felanmäler
Läs gärna igenom detta avsnitt innan du gör en felanmälan. Många fel kan du åtgärda själv, nedan kan du se de vanligaste felen och hur du åtgärdar dem:
För att fläkten ska fungera så bra som möjligt bör du rengöra fläktfiltret minst en gång i månaden. Du kan till exempel lägga det i en långpanna (för ugnen) med hett vatten och diskmedel över natten. Spola sedan ur ordentligt.
För att undvika stopp ska du inte hälla matolja och kaffesump i slasken.
Rensa vattenlåset i vasken regelbundet för att minska risken för stopp. Är det stopp i vasken och du själv har testat att göra rent, gör en felanmälan så kommer vi och hjälper dig.
Om det droppar eller läcker från kranen, ta kontakt med oss omgående genom att göra en felanmälan. Om det läcker vatten utanför kontorstid, kontakta jouren, längre ned på denna sida hittar du kontaktuppgifter.
Fungerar inte din kyl, frys eller diskmaskin, vänligen kontrollera så att det inte har gått en säkring i din lägenhet. När du kontrollerat att detta inte är problemet kan du göra en felanmälan så kommer vår Bovärd att återkoppla till dig.
Om du har fått stopp i handfatet bör du själv kontrollera silen och vattenlåset innan du felanmäler. Rensa vattenlåset regelbundet för att motverka att det blir stopp.
Om det droppar eller läcker från kranen, ta kontakt med oss omgående genom att göra en felanmälan. Om det läcker vatten utanför kontorstid, kontakta jouren, längre ned på denna sida hittar du kontaktuppgifter.
Vid stopp i golvbrunnen bör du själv rensa bort hår och dylikt på och under gallret i golvbrunnen innan du felanmäler. Golvbrunnen i badrummet går ofta att öppna i botten eller lyfta upp, så att du kommer åt hårtussar och liknande.
Tänk på att tömma filtren i din Tvättmaskin/torktumlare regelbundet. Visar din maskin ett felmeddelande kan du testa att Googla på fabrikatet samt felmeddelande för att få förslag på lösning. Fungerar inte det är du välkommen att göra en felanmälan.
Rinner det undan dåligt kan du använda en vaskrensare och pumpa i bottenventilen på avloppen. Du kan också använda en strumpsticka som hjälpmedel för att rensa ur bottenventilen på tvättstället.
För att undvika att förstöra avloppsrören och vår miljö ska du inte använda kaustiksoda i avloppen.
För att undvika stopp i avloppen ska du inte spola ner sanitära artiklar i toaletten.
Om strömmen i lägenheten inte fungerar bör du först kontrollera säkringarna i lägenheten innan du felanmäler. De flesta av våra lägenheter har automatsäkringar i lägenheten. Öppna skåpet för att se om någon av säkringarna löst ut, då kan du trycka upp den igen. Om felet kvarstår, gör en felanmälan eller kontakta jouren.
Om dina lampor inte lyser bör du kontrollera att kontakten till takbelysningen är rätt inkopplad. Om det finns tre hål kan den vara felvänd. Du bör även kontrollera att glödlamporna och lysrören fungerar. Byt alltid både lysrör och glimtändare innan du felanmäler.
För att undvika att miljöfarliga ämnen hamnar i soporna bör du ta med det gamla lysröret och glimtändaren till en återvinningscentral eller miljöstation. Du får inte kasta lysrören i soporna.
Priotering av ärenden
Vi arbetar alltid för att hjälpa dig så fort vi bara kan. En del ärenden är mer akuta än andra och därför definierar vi här när du kan förvänta dig återkoppling från oss.
Prio 1 – Akuta ärenden Återkopplas inom 24 timmar från att ärendet har rapporterats. Det är åtgärder som behöver göras för att säkerställa hälsa och säkerhet eller för att förhindra skador på byggnaden.
Prio 2 – Brådskande ärenden Återkopplas inom fem arbetsdagar från att det anmälts. Detta är åtgärder som väsentligt påverkar komfort och bekvämlighet hos de boende.
Prio 3 – Icke brådskande Återkopplas inom 28 dagar från att de rapporterats. Detta är åtgärder som inte passar in i någon av de övre kategorierna.
Jour – Akuta ärenden utanför kontorstid
Om det inträffar något akut i din lägenhet eller fastighet efter kontorstid, t ex på helgen kan du kontakta jouren.
Viktigt att veta! Jouren är tänkt för akuta ärenden så som stigande stopp i avloppet eller ett vattenläckage. Om ditt ärende inte är akut som till exempel att spisen inte fungerar, du har en trasig lampa i kylen eller vattnet rinner långsamt i avloppet, får du själv bekosta utryckningskostnaden.
Uppge namn, adress och telefonnummer och berätta vad som inträffat.
Journummer: 010 470 58 45
Vi har ett och samma journummer oavsett var i landet du befinner dig. När du har ringt blir du kopplad till rätt operatör.
Bor du hos oss på Hydra i Uppsala? Om du behöver hjälp med lås/fastighetsjour ringer du Akademiska hus på 010-557 24 00. Vill du komma i kontakt med störningsjouren ringer du Securitas på 010-470 58 45.
Bor du hos oss på Sidsjöhöjden? I sådant fall ringer du vårt journummer 070 347 00 89.
Vi värdesätter din integritet
För att förbättra användarupplevelsen använder denna webbplats s.k. kakor (cookies)
Läs mer om kakor