Om K2A

K2A är ett grönt fastighetsbolag med fokus på långsiktigt ägande och förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter. Vi utvecklar och erbjuder moderna, yteffektiva och funktionella bostäder i Stockholm, Mälardalen och utvalda universitet- och högskoleorter.

Vår målsättning är att bli det första klimatpositiva fastighetsbolaget i Sverige, redan 2027.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

I allt vi gör har vi ett långsiktigt perspektiv. Vi tar ansvar för vår påverkan på människor och miljö och bidrar till att samhället utvecklas i en hållbar riktning. Vår produktion är helt integrerad tack vare att vi har egna husfabriker. Värdekedjan är obruten från utvecklingen av bostadskoncept till vår egen förvaltning av de färdiga lägenheterna. Det betyder att vi har kontroll längs hela värdekedjan och kan optimera varje del av den. 

Utvalda nyckeltal

Kvartal 3, 2022

9 872

Antal bostäder förvaltning & projekt

10 228

Fastighetsvärde, MKR

4 885

Antal bostäder under förvaltning

1 448

Antal bostäder under produktion

Vår affärsidé

Läs mer om vår affärsidé och strategi

Kontakt

Kontaktuppgifter till oss som arbetar på K2A

Hållbarhet

Världens första bolag med gröna aktier

Produktion av bostäder

K2A Trähus är en av Sveriges ledande tillverkare av miljösmarta bostäder, byggda med trä som huvudsakligt råmaterial. De producerar lägenheter med trästommar och bidrar därmed till en långsiktigt hållbar utveckling för vårt samhälle. Företaget är modernt med ett gediget hantverkskunnande och lång erfarenhet av industriell träbyggnadsteknik. 

I dag arbetar fler än 40 personer i fabriken i Valdemarsvik. Här tillverkas kompletta lägenheter med hög kvalitet i en effektiv och produktionsoptimerad process. I början av januari 2018 öppnades ytterligare en fabrik i Gävle och redan ett år senare hade den ett 50-tal anställda. Tillsammans beräknas de båda anläggningarna producera 1 000 enheter varje år.