Uthyrning pågår
Gävle Studentboende

Hinderbanan studentbostäder

265 nybyggda och Svanenmärkta studentlägenheter vid Högskolan i Gävle

Hinderbanans läge är perfekt – närmare Högskolan i Gävle går det inte att bo. Kungsbäck är det gamla regementsområdet i Gävle som nu huserar Högskolan i Gävle och Teknikparken. Runt knuten ligger också den vackra Boulognerskogen med promenadstråk, grönområden, badplats, frisbeegolf och beachvolleybollnät.

 • Inflyttningsdatum: Löpande
 • Antal lägenheter: 265
 • Antal rum: 1-2 rok
 • Storlek: 21-45 kvm
 • Parkering: Finns, avgiftsbelagd
 • Byggnadsår: 2020/2021

Om Hinderbanan i Gävle

Hinderbanan är ett helt nybyggt Svanenmärkt område som består av totalt 372 bostäder, varav 265 är studentlägenheter. Studentbostäderna har 1-2 rum med kök och alla har hög standard med eget kök och badrum. Lägenheten är väldisponerad och den öppna planlösningen erbjuder gott om sociala ytor och många möbleringsalternativ. Köket är inbjudande med ljusa köksluckor och fullt utrustat med kyl/frys, mikrovågsugn och diskmaskin. I lägenheterna på Åkermanskulle 8 och 10 finns även ugn med induktionshäll. I det helkaklade badrummet finns tvättpelare eller kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här har du möjligheten att bo i lägenhet antingen med eller utan balkong.

Vill du ställa dig i kö till våra lägenheter i Gävle? Ställ dig i vår bostadskö och prenumerera på lediga bostäder. Då får du ett mejl så fort vi har en lägenhet som matchar dina önskemål!

Elbilspool och studentcafé

Hur vore det att enkelt kunna hyra en elbil nära din bostad, precis när du behöver den? Som boende på Hinderbanan får du exklusiv tillgång till K2A:s miljösmarta elbilspool BoBil. BoBil är utformad för att du och dina grannar ska kunna hyra bil smidigt, enkelt och hållbart. Om du vill veta hur det fungerar med BoBil kan du läsa mer om det här.

På fastigheten finns även en mysig cafélokal där du kan ta en kaffe med dina grannar samtidigt som du studerar. Här finns även en grönskande innergård med bland annat elgrillar, en trevlig soltrappa och flera ställen av sitta och umgås på.

Vad ingår i hyran?

Boende på Kungsbäcksvägen 55a, Åkermanskulle 4:
Hyran inkluderar värme och vatten. Bredband, säng och el ingår med ett tillägg på hyran. Utöver sängen hyrs lägenheten ut omöblerad.

Boende på Åkermanskulle 8, 10:
Hyran inkluderar värme och vatten. Bredband och säng ingår med ett tillägg på hyran. Utöver sängen hyrs lägenheten ut omöblerad.

Vill du börja plugga på Högskolan i Gävle?

Du kan ställa dig i vår kostnadsfria bostadskö redan innan du blivit antagen till Högskolan i Gävle. Vår bostadskö är rikstäckande så även om du skulle bli antagen till ett universitet eller en högskola på annan ort så kan du använda dina köpoäng.

Vi har samlat alla viktiga datum kopplat till antagningsbeskedet här.

60.666735, 17.109601
map-mobile-navigation-instructions

Service och kommunikationer

 • Coop Drottninggatan 2 km
 • Elbilspool 25 – 250 meter
 • Centrum 2 km
 • Gävle Högskola 500 meter
 • Parkering 25 / 100 meter
 • Studentcafé Kungsbäckshörnan 25 / 100 meter