Uthyrning pågår
Umeå Studentboende

Roten, Liljansberget

277 välplanerade studentbostäder med promenadavstånd till Umeå Universitet

Liljansberget är ett nybyggt område i Umeå med perfekt läge – det är promenadavstånd till universitet och nära till både natur och stadsliv. Liljansberget gränsar till friluftsområdet Nydalasjön där det finns motionsspår och Nydalasjön erbjuder bad, fiske och paddling. På vintern kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor här – eller varför inte slalom på Brändtberget? Det är ungefär 2 km till Mariehems centrum där det finns både mataffär och kvartersrestaurang. Från Liljansberget är det också enkelt att ta sig till andra delar av Umeå med buss. I närheten ligger IKSU, SLU, Uminova företagspark och Norrlands universitetssjukhus

  • Inflyttningsdatum: Löpande
  • Antal lägenheter: 277
  • Antal rum: 1-2 rok
  • Storlek: 21-43 kvm
  • Parkering: Finns, avgiftsbelagd
  • Byggnadsår: 2016

Om Liljansberget i Umeå

Liljansberget består i dag av tre byggnader med totalt 277 studentlägenheterna som stod klara hösten 2016. De har alla har hög standard med fullt utrustat kök och vitvaror av hög kvalitet. I badrummet finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I en av fastigheterna ligger ett kafé som blir en naturlig mötesplats för studenterna. I området ligger också IKSU:s träningsanläggning.

I ett av husen finns en gemensam tvättstuga, men alla lägenheter har kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Tillgång till elbilspool

Som boende hos K2A på Liljansberget får du också tillgång till K2A:s miljösmarta elbilspool BoBil. BoBilen är ett smidigt, enkelt och hållbart sätt för dig och dina grannar att hyra bil.

Det finns även parkeringsplatser vid Liljansberget. För att använda dem behöver du ett parkeringstillstånd (mot avgift). För dig som hellre färdas på två hjul finns cykelställ både under tak på gården och vid entrén till huset.

Vad ingår i hyran?

I hyran ingår värme, vatten, el samt bredband (obligatoriskt tillägg om 350 kr/månad). Utöver sängen hyrs lägenheten ut omöblerad. Förråd finns att hyra för 350 kr/mån.

Vill du börja plugga på Umeå universitet?

Du kan ställa dig i vår kostnadsfria bostadskö redan innan du blivit antagen till Umeå universitet. Vår bostadskö är rikstäckande så även om du skulle bli antagen till ett universitet eller en högskola på annan ort så kan du använda dina köpoäng.

Vi har samlat alla viktiga datum kopplat till antagningsbeskedet här.

63.822547279556225, 20.319028214472315
map-mobile-navigation-instructions

Service och kommunikationer

  • Busshållsplats Vasaplan 260 meter
  • ICA Nära Berghem 1,5 km
  • Umeå Universitet 1 km
  • Centrum 3,8 km