Välkommen hem till Fågelbyn!

Vi ser fram emot att välkomna dig hem till din nya lägenhet i Fågelbyn. För att göra din inflyttning så smidig och enkel som möjligt har vi samlat all viktig information som du behöver känna till inför din kommande flytt. Vi hoppas att du ska trivas i din nya bostad och att du känner dig som hemma från första stund!

Nyckelutlämning

Du kan hämta nyckeln på din inflyttningsdag kl. 12.00-14.00 på vårt bovärdskontor utanför entrén till Vega Allé 150 i Handen.

För att kunna kvittera ut nyckeln krävs att du kan uppvisa giltig ID-handling samt att din första hyra är inbetald. Om du inte har möjlighet att hämta ut dina nycklar på tillträdesdagen ber vi dig att kontakta oss på info@k2a.se så hittar vi en tidpunkt som passar dig.

Om du inte kan hämta ut nycklarna personligen så kan du ge fullmakt åt någon annan att göra det åt dig. En fullmakt för detta hittar du här.

Tid: 12.00-14.00
Plats: Vega Allé 150, Handen

Ditt boende

Här får du värdefull information om vad du behöver tänka på inför din inflyttning.

Vad ingår i hyran?
I din hyra ingår värme och kallvatten. Elhandel- och elnätsavtal tecknas av dig som hyresgäst. För tillgång till bredbands- och TV-tjänster behöver du teckna eget avtal med NetatOnce.

Portkod
Portkoden till din fastighet kommer du hitta under Boendeinformation på Mina sidor från och med dagen ditt avtal startar.

Adressändra
Glöm inte att adressändra så din post hamnar rätt. Det kan du enkelt göra på Adressändring eller via Skatteverket.

Mina sidor
Mina sidor kommer du hitta all nyttig information om ditt boende från och med inflyttningsdagen. Där hittar du ditt avtal och hyresavier samt bra information om din bostad och fastighet under “Boendeinformation”. Där gör du även en felanmälan om du behöver hjälp med något.

Ta hand om din lägenhet
En lägenhet kräver regelbunden omvårdnad och det är din skyldighet som boende att ta hand om den. Det mår både du och din lägenhet bra av!

Hemförsäkring
Kom ihåg att teckna en hemförsäkring från och med dagen ditt hyreskontrakt startar. Det är obligatoriskt att ha en hemförsäkring och väldigt viktigt om olyckan är framme.

El
Som boende i Fågelbyn tecknar du själv elnät- och elhandelsavtal. Elnätavtal tecknas med Vattenfall som är nätägare i området. Elhandelsavtal kan du teckna med valfri leverantör. Du kommer få ett separat mejl med ditt anläggnings-id vid avtalstecknande.

Bredband
Fastigheten är ansluten till fibernätet via NetatOnce. För att få tillgång till bredband- och TV-tjänster behöver du teckna avtal med NetatOnce. Här hittar du en PDF med mer detaljer.

Felanmälan
Ifall du stöter på problem i din lägenhet så kan du göra en felanmälan på Mina sidor. Dina bovärdar kommer hjälpa dig så fort de kan!

Din fastighet

Parkering

Vi erbjuder parkering i garage vid fastigheten. Om du önskar hyra en parkeringsplats så behöver du aktivera din köplats i parkeringskön på Mina Sidor. Sedan väljer du parkeringsplats under Sök ledigt och ditt område. Om det finns lediga platser publiceras dom här så du kan göra en intresseanmälan.

Förråd

Till din lägenhet hör ett förråd, som antingen är beläget i din lägenhet eller på entréplan. Om ditt förråd finns i din lägenhet så har du ett utrymme märkt med “KLK”. Ifall du har ett externt förråd är det uppmärkt med ditt lägenhetsnummer, på samma sätt som din lägenhetsdörr.

Miljörum

Miljörummet är beläget mellan Trollsländevägen 8 och 12. Vi uppmanar dig att sortera enligt de instruktioner som finns uppsatta i miljörummet. På så sätt kan materialet återvinnas på bästa sätt.

Tvättstuga

I din lägenhet har du en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Således finns ingen tvättstuga i fastigheten.

Hur betalar jag hyran?

Hur fungerar det?
Amblin sköter den ekonomiska förvaltningen och således hänvisas frågor kring hyra eller hyresinbetalningar till dom. Amblin når du via mejl på hyresadmin@amblin.se.

Hyran betalas månadsvis i förskott och ska vara Amblin tillhanda senast sista vardagen före varje kalendermånads början. Hyresavierna kommer att skickas ut kvartalsvis digitalt för din bekvämlighet. På hyresavierna kommer även debiteringen av varmvattnet att inkluderas. Vänligen notera att betalningen för varmvatten sker i efterskott.

På inflyttningsdagen

Att tänka på
Kom ihåg att betala din första hyra i god tid innan du flyttar in. Tänk på att ha god marginal och räkna med minst tre bankdagar så att hyran är Amblin tillhanda senast på din tillträdesdag, annars riskerar du att inte få tillträde till lägenheten på din inflyttningsdag.

• Ta med dig giltig ID-handling med bild när du ska kvittera ut dina nycklar. Om du inte kan hämta ut nycklarna personligen kan du ge fullmakt åt någon att göra det åt dig.

• Kom ihåg att teckna elnäts- och elhandelsavtal i god tid innan du flyttar in.

• Det kan vara mycket folk i rörelse och fler som flyttar in samtidigt. Vi ber därför alla att visa hänsyn till varandra.

• Du behöver ha en hemförsäkring från den dagen ditt kontrakt startar. En hemförsäkring är obligatorisk och finns för att skydda dig om olyckan skulle vara framme.

• Läs på gällande brandskydd på vår hems
ida.

Behöver du flytthjälp?

Få ett prisestimat och jämför offerter via Flyttjakt!

Kontaktuppgifter

Kundtjänst
Vår ambition är att du ska uppleva att vi har Sveriges bästa kundtjänst. Här har vi samlat vanliga frågor och svar som du gärna får kika igenom för att hitta svaret på din fråga. På länken hittar du även kontaktuppgifter till oss om du föredrar att ta kontakt med oss i skrift. Om du hellre ringer oss nås vi på 010-510 55 10. Växeln är öppen måndag, onsdag och fredag kl. 13.00-15.00. På inflyttningsdagen håller vi växeln öppen från 12.00-15.00.

Jour
Om det inträffar något akut i din lägenhet eller fastighet efter kontorstid, på exempelvis helg eller röd dag kan du kontakta jouren. Jouren är tänkt för akuta ärenden så som stigande stopp i avloppet eller ett vattenläckage. Om ditt ärende inte är akut som till exempel att spisen inte fungerar, du har en trasig lampa i kylen eller vattnet rinner långsamt i avloppet, får du själv bekosta utryckningskostnaden. Vår jour Securitas kan du ringa på 010-470 58 45.

Vi som jobbar med din fastighet

För oss på K2A är förvaltning väldigt viktigt. Vi kommer göra vårt bästa för att du ska trivas och vilja bo kvar hos oss länge. Det är vi som arbetar med din fastighet.

Malin Almby Bovärd
Markus Jonasson Bovärd
William Celsing Biträdande förvaltningschef, regionchef Stockholm & Nord
Kevin Åslund Kundförvaltare
Tor Manneryd Uthyrare